RECEPTEN
Eigen Recept ; Asperges met ham en ei
Makkelijk, snel, lekker en Gezond van eigen Hoeve
Ingrediënten van de Berkershoeve ;
* 500 gr. p. p AA asperges
* Peelhammetje van de Berkershoeve
* mosterd -dille saus
* eventueel een pakje Hollandaise saus
Doe de ham met zak in zijn gehaal in een pan met warm water en zet hem op het vuur. Laat hem niet aan de kook brengen maar net daarvoor op klein. ( ongeveer 15 min. op klein. )
Doe de geschilde asperges in een pan met koud water en gaar ze
volgens de gouden tip van Carmen !!!
Tussendoor eieren koken, en in stukjes snijden.
Leg de warme ham op een plank en snijdt mooie plakken van ongeveer 1 cm dik, leg ze op een platte schaal en schenk met een lepeltje over de ham een beetje mosterd -dille.
Verwarm de Hollandaise saus, in de magnetron.
Asperges opdienen op platte schaal ( liefst uitlek ) eieren eroverheen.
Saus apart opdienen.
SMAKELIJK ETEN
Eigen recept ; AAA uit de oven met oude kaas
.
Makkelijk, snel, lekker en Gezond van eigen Hoeve
Ingrediënten van de Berkershoeve ;
* 3 of 4 stengels p. p AAA asperges
* stukje oude kaas
* ontbijt spek voor iedere stengel een plakje
* Italiaanse kruiden of andere lekkere kruiden ( niet verkrijgbaar bij ons)
Gaar de AAA asperges volgens de wijze van de Goudentip van Carmen in 8 min. Wikkel van boven naar onder de spek om de aspergestengel heen. Leg de stengels met de spek eromheen in een ingevette ovenschaal en strooi er de kruiden er over heen. Dan een beetje gerapte oude kaas erover heen. En nog 5 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Smakelijk eten