Vlees en Kaas van de Boer

Vanaf 2010 verkopen wij ook vleesproducten en kaas.
Het varkensvlees komt van eigen  Hoeve, een goed stukje Nederlands vlees. De varkens worden door Jan met passie verzorgd en dat wordt gedaan volgens de nieuwe normen van 2013.De varkens worden diervriendelijk in groepshuisvesting gehouden.Er worden weinig medicijnen toegediend, alleen als dit noodzaak is voor het dier.

Het vlees wordt geslacht en verwerkt door een erkende slachterij en heeft een uitzonderlijke goede smaak.Dit komt mede, omdat het vlees vers is en rechtstreeks naar de klant gaat.
                                                 
We hebben een breed vlees assortiment, maar indien het niet aanwezig is kunt u het ook altijd via de mail of in de winkel vlees bestellen.
Wij verkopen ook Rundvlees van de Blonde`d aquitaine .Deze aquitaine lopen in de peel rond,in de vrije natuur en staat garant voor produktie in de natuurlijke kudde. De kalveren groeien op in de groep bij de moeder, die haar kalf zelf zoogt.
We hebben bewust gekozen voor de Blonde`d aquitaine vanwege de sterke gezondheid, de soberheid en de goede moedereigenschappen van dit ras.
Dit Runderen  geven dus de garantie van een veilig en lekker stukje vlees.

In de maanden april, mei en juni, ligt er iedere week een verschillend assortiment vers vlees in de koelvitrine, vooral de Peelham is een favoriet, dit omdat het heerlijk bij asperges is. De Peelham een stuk ambachtelijke ham, die gegaard is in bouillon. Het is snel en makkelijk te bereiden. De Peelrib zijn de plakjes ham met een beetje grill smaak.

De rest van het jaar ligt vooral het vlees in de diepvries het wordt vers, snel ingevroren zodat u ook  kunt genieten van vers vlees.    

  

KAAS

Wij verkopen in de Berkershoeve verschillende kaas.Van jonge kaas tot echte oude, pittige kaas.
Kaas gemaakt van melk van weidekoeien is gezonder, maar ook romiger en smakelijker door o.a. zachter melkvet. Als enige zuivelonderneming in Europa stimuleert CONO Kaasmakers haar melkveehouders, door middel van een premie, om hun koeien daadwerkelijk in de wei te laten grazen.
In Noord Holland groeien fris groene weiden op vruchtbare, lichte zeeklei en de frisse zeewind voert zuivere lucht naar Noord Holland. Uitstekende voorwaarden voor een mooi, zacht en smakelijk zuivel, waar kaasmakers minder zout aan hoeven toe te voegen.

     

Stompetoren Light kaas is bij ons een belegen kaas.Dit is een zeer smakelijk alternatief met minder vet. Door gebruik van speciale zuursels bij de bereiding heeft deze kaas een eigen smaak en is deze kaas toch smeuïg.
De echte boeren belegen kaas is bij vele klanten een favoriet. Het is een romige kaas met een stevige smaak.