Vlees

Het vlees van de Berkershoeve komt vande keurslager Joost Kuijpers. Zij gebruiken altijd verse ingrediënten om de mooiste ambachtelijke producten te bereiden: vleeswaren, worst, vleesspecialiteiten die ze zelf ontwikkelen..Zijn passie voor het slagersvak proef je dan ook zeker terug in onze producten. Vooral de achterham die heerlijk is bij Verse asperges, daarmee hebben zij in 2019 een prijs gewonnen; "lekkerste ham voor bij de Asperges"

www.joostkuijpers.keurslager.nl / www.mannenmetsmaak.nl

Herkomst varkensvlees ;

De Heyde Hoeve is een coöperatie van boeren met de missie het allerlekkerste varkensvlees te leveren uit een betrouwbare Hollandse keten met de best mogelijke zorg voor dier & omgeving.

Het Heyde Hoeve varken is van het Duroc-ras wat bekend staat om de mooie marmering in het vlees. Dit zorgt voor smaakvol, mals en sappig varkensvlees. Goed voer, een goede gezondheid en weinig stress zorgen verder voor topkwaliteit vlees. De Heyde Hoeve staat garant voor een puur stukje vlees, waarvan u zonder zorgen kunt genieten!

Rundvlees;

Als u kiest voor Beef Best, dan kiest u voor mals vlees met een heerlijke smaak. Dat is niet alleen te danken aan alle aandacht voor dierwelzijn. Voor ’n goed stukje vlees is meer nodig.

Om te beginnen is de keuze voor het ras heel belangrijk. Niet elke rund levert een stukje topvlees, hoe goed de dierverzorging ook is. Als u Beef Best rundvlees eet, proeft u de fijne structuur van het vlees. Mals vlees, denkt u dan. Dat is de reden dat wij kiezen voor het Verbeterd Roodbonte ras, het Wit/Blauwe rund en de Blonde d’Aquitaine. Deze runderen hebben van zichzelf vlees met de befaamde fijne structuur. Ze zien er gespierd uit en zijn dan ook goed voor een flinke portie hoogwaardig vlees. Beef Best is dus vlees van rasecht vleesvee. De dieren groeien rustig en op een natuurlijke manier op. Ook dat is belangrijk voor de kwaliteit van het vlees.

Ook het voer dat de runderen krijgen is een smaakmaker. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak en malse structuur.


KAAS

Wij verkopen in de Berkershoeve verschillende kaas.Van jonge kaas tot echte oude, pittige kaas. Nu ook Aspergekaas in het assortiment.
Kaas gemaakt van melk van weidekoeien is gezonder, maar ook romiger en smakelijker door o.a. zachter melkvet. Als enige zuivelonderneming in Europa stimuleert CONO Kaasmakers haar melkveehouders, door middel van een premie, om hun koeien daadwerkelijk in de wei te laten grazen.
In Noord Holland groeien fris groene weiden op vruchtbare, lichte zeeklei en de frisse zeewind voert zuivere lucht naar Noord Holland. Uitstekende voorwaarden voor een mooi, zacht en smakelijk zuivel, waar kaasmakers minder zout aan hoeven toe te voegen.

     

Stompetoren Light kaas is bij ons een belegen kaas.Dit is een zeer smakelijk alternatief met minder vet. Door gebruik van speciale zuursels bij de bereiding heeft deze kaas een eigen smaak en is deze kaas toch smeuïg.
De echte boeren belegen kaas is bij vele klanten een favoriet. Het is een romige kaas met een stevige smaak.